Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraczków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ugotowane 3 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżki
sól do smaku
liście sałaty kilka do dekoracji
tymianek kilka listków
orzeszki piniowe kilka do dekoracji
jajka przepiórcze 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraczków

Jajka ugotować na twardo, obrać .
Oliwę wymieszać dokładnie z octem balsamicznym.
Buraczki cieniutko pokroić w plasterki.
Na dużym talerzu ułożyć wzdłuż brzegu okrąg z połówek plastrów buraków.
Na środku talerza zostawić puste miejsce. Tam należy ułożyć sałatkę ,a na niej połówki ugotowanych jajek.
Jajka posypać solą i kolorowym pieprzem, a buraczki polać sosem balsamicznym.
Posypać orzeszkami piniowymi i świeżym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 06.05.2012 23:14
Mnie również!
Rafał10 06.05.2012 18:11
Carpaccio inaczej... i to by mi na pewno bardziej smakowało niż klasyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak