Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę podzielić je na dwie części i wyłożyć każdą część na blachę tej samej wielkości wyłożoną papierem do pieczenia a następnie upiec w temp.180st.na złoty kolor.białka ubić na sztywno z cukrem wylać na blaszkę tej samej wielkości co ciasto wyrównać posypać po wierzch płatkami migdałowymi i upiec w temp.170st.ok.20min.na złoty kolor,kompot ale bez agrestu sam sok wlać do rondelka zagotować wsypać galaretki mieszać aż się rozpuszczą dodać agrest i odstawić do stężenia jak zacznie tężeć to wylać ją na upieczone ciasto wstawić do lodówki,śmietanę ubić na sztywno i podzielić na dwie części pierwszą część wylać na stężałą galaretkę przykryć drugim upieczonym plackiem wylać drugą część ubitej śmietany wyrównać i na wierzch wyłożyć upieczoną bezę z płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !