Sposób przygotowania

na stolnicy wysypać mąkę,2 łyżki cukru pudru i margarynę posiekać nożem a następnie dodać żółtko,aromat waniliowy i odrobinę wody aby zagnieść ciasto na jednolitą masę aby powstała kula rozwałkować ciasto na stolnicy wysypanej mąką i wylepić nim wysmarowaną formę do tarty ponakłuwać widelcem,przygotować nadzienie do rondelka wbić jajka dodać margarynę i cukier podgrzewać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia cały czas mieszając dodać skórkę i sok z cytryn mieszając cały czas gotować aż masa zacznie robić się gęsta zdjąć z ognia i wylać gęstą masę na ciasto wyrównać i upiec w temp.180st.ok.20min.aż nadzienie się zetnie,przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie bardzo tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie jadłam jeszcze takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    rewelacja :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !