Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

herbaciany poncz z różowym winem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 50 ml
biała Irving PoziomkaMandaryn 1 i 1/2 szklanki
syrop z płatków róz do smaku
pomarańcza 1
cytryna do smaku
wino różowe 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: herbaciany poncz z różowym winem

W szklanym naczyniu / dzbanku mieszam ze sobą oba rodzaje wina, wyciskam sok z pomarańczy, dodaję przestudzoną białą herbatę. Syropem z płatków róży nadaję słodkości, ale poncz powinien być bardziej kwaskowaty niż słodki. Schładzam w lodówce, następnie rozlewam do kieliszków i dekoruje cytrusami.
Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.01.2015 12:36
warto zrobić
czekoladka_m 09.01.2014 19:14
Az ślinka cieknie na sam widok:):)
kate.500 14.11.2012 18:16
super
annagebalska 16.09.2012 08:06
musi być pyszne
smerfetka79 24.08.2012 23:45
wygląda bardzo zachęcająco:)
MAR3STA 07.05.2012 16:48
ekstra
Monika78 06.05.2012 17:03
elegancki pomysl na szczegolne okazje
Cukiereczek13 06.05.2012 16:58
wygląda wspaniale :) i na pewno tak też smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak