Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Świnka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 szt.
masło 1 łyżecz.
szynka 1 plaster
oliwka czarna 1 szt.
oliwka zielona 1 szt.
ketchup 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Świnka

Bułkę np. kajzerkę przekrawam na pół, smaruję cienko masłem. Z drugiej połówki bułki wycinam nożem uszka. Z szynki wykrawam koło, z kawałeczków czarnej oliwki przygotowuję dziurki w nosku świnki. Natomiast z plasterków zielonej oliwki wykonuję śwince oczka, z czarnej oliwki robię brwi. Uśmiech maluję śwince ketchupem. Gotową kanapkę od razu podaję:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak