Sposób przygotowania

Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku i mieszając od czasu do czasu, delikatnie podsmażamy 3 minuty cebulę. Dorzucamy marchew i chili, dusimy całość kolejne 5 minut, okazjonalnie mieszając. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem mniej więcej 45 minut.
W tym czasie rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę, wrzucamy czosnek i smażymy na małym ogniu 30 sekund.
Zupę przelewamy do malaksera, miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą. Wlewamy ją z powrotem do przepłukanego garnka i podgrzewamy. Podajemy na gorąco, posypaną natką pietruszki i ostrą papryką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Ciekawe jak smakuje:)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !