Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna marchewkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 250 g
oliwa 3 łyż.
cebula 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
bulion 350 ml
chili 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna marchewkowa

Połowę oliwy rozgrzewamy w garnku i mieszając od czasu do czasu, delikatnie podsmażamy 3 minuty cebulę. Dorzucamy marchew i chili, dusimy całość kolejne 5 minut, okazjonalnie mieszając. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem mniej więcej 45 minut.
W tym czasie rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę, wrzucamy czosnek i smażymy na małym ogniu 30 sekund.
Zupę przelewamy do malaksera, miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą. Wlewamy ją z powrotem do przepłukanego garnka i podgrzewamy. Podajemy na gorąco, posypaną natką pietruszki i ostrą papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 18.05.2012 11:32
Ciekawe jak smakuje:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak