Sposób przygotowania

Główkę kapusty drobno zeszatkować, marchewkę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę lub koperek posiekać. Kapustę, marchewkę i pietruszkę lub koperek przełożyć do garnka warstwami, posypując każdą warstwę solą i pieprzem. W 0,5 szklanki zagotowanej wody rozpuścić 1 łyżkę masła i wlać do garnka z kapustą. Garnek należy przykryć pokrywką i wstawić na bardzo wolny ogień. Próżyć tak długo aż marchewka i kapusta będą miękkie (nie doprowadzić do rozgotowania).

Gdy kapusta będzie prawie gotowa, należy przygotować zasmażkę. Na patelnię włożyć 2 łyżki masła i rozpuścić. Do rozpuszczonego masła dodać 1,5 łyżki mąki pszennej i smażyć na złoty kolor. Po czym gotową zasmażkę przełożyć do garnka z kapustą jednocześnie mieszając by nie powstały grudki.

Po wymieszaniu kapusta jest gotowa do jedzenia. Smacznego!

Przed podaniem należy spróbować kapusty, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyyychota !!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !