Sposób przygotowania

ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie po ugotowaniu schłodzić i pokroić na mniejsze części rzodkiewki umyć i pokroić na cząstki,dymkę umyć drobno pokroić szczypiorek posiekać,rozgrzać masło i przesmażyć ugotowane ziemniaki jak będą robić się złociste dodać do nich rzodkiewki wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi ziołami świeżymi bądź suszonymi do smaku,wymieszać dodać dymkę i szczypiorek ponownie wymieszać odstawić z ognia podawać na ciepło z dodatkiem schłodzonego kefiru lub jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,mniam !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne i szybkie danie na ciepłe letnie dni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !