Sposób przygotowania

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej z masłem i obsmażyć chwilę na nim ryż . Zalać bulionem + mleko kokosowe .Dodać Sambal Oelek . Dusić na małym gazie pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn .Dobrze jest potem zawinąć garnek w koc i zostawić na 30 minut By zrobił się zupełnie sypki.( ale nie koniecznie , ryż jest zaraz smaczny – można też taki ryż odgrzać podlewając kilka łyżek wody i trzymać na małym gazie mieszając aż woda odparuje ).

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ryż z mleczkiem kokosowym...świetna kombinacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    mmm..pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !