Sposób przygotowania

Szynkę kroimy w plastry i marynujemy sosem sweet chilli, wstawiamy na całą noc do lodówki. Po wyjęciu doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie obsmażamy na patelni z obu stron, podlewamy wrzącą wodą i dusimy około 1 godziny. Gdy woda odparuje wlewamy rosół i dusimy do miękkości, dodajemy semolinę aby zagęścił się sos. Podajemy z gotowanymi kartoflami i surówką z młodej kapusty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyyychota !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    co za sos? z tych orientalnych używam TaoTao
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    sos Sweet Chili Blue Dragon

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !