Sposób przygotowania

Jaja ucieramy z cukrem na pianę,. Mąkę i proszek do pieczenia dodajemy powoli przesiewając przez sitko. Delikatnie mieszamy. Następnie powstałą masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 180 stopni. Wyjmujemy następnie z blaszki. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Galaretkę ananasową rozpuszczamy w wodzie ( ale w 1/2 podanej na opakowaniu). Galaretki truskawkowe przygotowujemy już normalnie. Zostawiamy do stężenia, musimy pamiętać by na nie zastygły całkowicie, ponieważ będą jeszcze przelewane na "ptasie mleczko". Biszkopt nasączamy galaretką czerwoną.

Teraz zajmujemy się mlekiem skondensowanym które przelewamy do naczynia i miksujemy do powstania piany. Następnie do mleka dodajemy tężejącą ananasową galaretkę. Ciągle miksujemy, do momentu aż nasza piana będzie sztywna. Taką masę wylewamy na biszkopt. Na biszkopt wykładamy pokrojoną w części brzoskwinię, a na nią tężejącą galaretkę truskawkową.
ODstawiamy do lodówki.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajnie lubei takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    smakowicie, mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    pyszne jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !