Sposób przygotowania

Boczniaki płuczemy, przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy do czasu, aż grzyby będą miękkie. Boczniaki odcedzamy i mielimy przez maszynkę do mielenia. Do zmielonych boczniaków dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą warzywną i przyprawą do wieprzowiny. Formujemy klopsiki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem. Klopsy z boczniaków możemy podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawy pomysł, lubię boczniaki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    boczniaków w takiej wersji jeszcze nie jadłam, ciekawy pomysł:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    pomysłowe
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię boczniaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    z boczników jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    kiedyś zrobię
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !