Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki. Zmiksować blenderem (kilka zostawić do dekoracji)dodając trochę cukru - 3-4 łyżki, ale to zależy od własnego smaku i słodyczy owoców. Dolać mleko, miksować jeszcze chwilkę. Makaron zalać wrzącą wodą, przykryć na 3-4 min. po czym odcedzić dokładnie. Oprószyć go odrobiną soli do smaku i pociąć na mniejsze kawałki. Na talerze kłaść porcje makaronu, zalać chłodnikiem, posypać posiekanymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszny chłodnik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !