Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana tortilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1
woda gazowana do smaku
olej 2 łyżki
udka kurczaka 2
pomidory 2
ogórki kwaszone 3
ryż brązowy 100 g
Kolendra cała Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana tortilla

Kroki postępowania

1
Do miseczki wsypujemy mąkę, wbijamy jajo, wlewamy troszkę oleju i wodę gazowaną tak by powstała niezbyt gęsta masa. Następnie na patelni teflonowej smażymy okrągłe tortilki. Po usmażeniu wykrawamy prostokątne placuszki. Udka gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak, by były miękkie a następnie kroimy je podłużnie.
Krok 1 - Nadziana tortilla foto
2
Ryż brązowy gotujemy-przynajmniej pół godziny. Po tym czasie doprawiamy go przyprawami: bazylią, oregano, pieprzem i kolendrą. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy podłużnie. Na prostokątne placuszki kładziemy najpierw ryż przyprawiony, potem mięso z kurczaka a na koniec pomidory.
Krok 2 - Nadziana tortilla foto
3
Ogórki kwaszone kroimy na niewielkie talarki. Dwa rogi prostokątów łączymy za pomocą wykałaczki a po obu stronach nadziewamy talarki ogórków. Smacznego!
Krok 3 - Nadziana tortilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 21.06.2012 12:14
pyszne
Fiffi 08.06.2012 22:27
bardzo kolorowo
EWI 11.05.2012 14:26
fajne
pierniczkowo 07.05.2012 12:05
proste a smaczne:)
motylwe 06.05.2012 15:17
fajnie podana-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak