Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do miseczki wsypujemy mąkę, wbijamy jajo, wlewamy troszkę oleju i wodę gazowaną tak by powstała niezbyt gęsta masa. Następnie na patelni teflonowej smażymy okrągłe tortilki. Po usmażeniu wykrawamy prostokątne placuszki. Udka gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak, by były miękkie a następnie kroimy je podłużnie.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    fajnie podana-pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    proste a smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !