Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, drożdże dać do letniego mleka, dodać cukier. Poczekać aż wyrośnie. Mąkę dać do miski, zrobić rowek, posolić, wlać rozrobione drożdże. Wbić żółtka i jajko. Zamieszać. Następnie wyrabiać ręką, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną margarynę. Przykryć ściereczką i dać do wyrośnięcia. Przygotować parówki, usunąć osłonki i przekroić wzdłuż na pół. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy lub półce. Pokroić ciasto na paski. Parówki zawijać ciastem. Układać na brytfannie wysmarowanej masłem. Ser żółty zetrzeć, na każdą parówkę zawiniętą w ciasto dać po trochu sera. Nakładać na całej długości parówki. Piec w 180 st. przez ok. 20 minut. Smacznego!!! Można podawać z keczupem jeśli ktoś lubi :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mmm.. Przepyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    smaczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    też takie robiłam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !