Sposób przygotowania

CIASTO: Do sita wsypać sodę, mąkę i proszek do pieczenia. Przesiać to na stolnicę. Dodać cukier puder. Zrobić rowek. Do rowka dać kwaśna śmietanę, margarynę i żółtka. Wyrobić z tego ciasto. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Posypać bułką tartą. Następnie pokroić w kostkę rabarbar i dać na placek. Posypać cukrem. POSYPKA: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce. Powstałe ciasto porwać na kawałeczki i posypać po cieście. Piec w 180 st. przez ok. 50 min. Po tym czasie posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mmmmmmmmmm pychota!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Wspaniały!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyyychota !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    justys759

    uwielbiam!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Właśnie dostałam rabarbar od teściowej i jutro biorę się za pieczenie tego ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !