Sposób przygotowania

Pory oczyścić i pokroić,zalać osoloną wodą i odstawić na kilka h.Potem zagotować i odcedzić.Żółtka utrzeć z mąką.Białka ubić ze szczyptą soli i dodać do żółtek z mąką.Powoli mieszać,dodać pory i starty ser,doprawić do smaku.Formę natłuścić masłem,wysypać bułką tartą i wylać masę porową.Piec w180stopniach ok20min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Nigdy bym nie przypuszczała, że z porów można zrobić tort :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    polly66

    ze wszystkiego można (no prawie) :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !