Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘDLINA POD ŻURAWINOWĄ PIERZYNKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier trzcinowy 1 łyżka
wędlina
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: WĘDLINA POD ŻURAWINOWĄ PIERZYNKĄ

Utrzeć cukier z żurawiną na jednolitą masę. Do utartych składników dodać chrzan i sok z cytryny aby powstał jednolity sos.
Ułożyć na talerzu w dekoracyjny sposób wędlinę i polać ją przygotowanym sosem. Udekorować całość kilkoma owocami żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak