Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT CZEKOLADOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
masa
margaryna 2 szt
żółtko jajek 3 szt
cukier 3/4 szkl
kakao 4 łyżki
wódka 4 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: TORT CZEKOLADOWY

BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 3 łyżki wody gorącej mieszamy i dodajemy do białek. Następnie dodajemy cukier I mieszamy 3 minuty. Następnie mąkę proszek i kakao. Wlewamy do tortownicy i pieczemy. Gdy ostygnie przecinamy na 3 części. Biszkopty nasączamy wódką
MASA:
Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na parze. Margarynę rozcieramy dodajemy masę ugotowaną na parze ostudzoną, następnie kakao. I na koniec wódkę. Masą smarujemy biszkopty. Można zostawić trochę na wierzch toru białej masy do ozdoby. Również zdobimy tort wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 10.08.2012 14:49
uwielbiam torty czekoladowe pyszności
Sylwia29 06.05.2012 14:17
~Przepyszny!
EWI 06.05.2012 14:13
pychota
Patrycja35 06.05.2012 13:42
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak