Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA ZE ŚLIWKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kostki
jajko 5 szt
cukier 1,5 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
mleko 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 3,5 szkl
śliwki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ZE ŚLIWKĄ

Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Z białek ubijamy pianę dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy 3 minuty. Kolejno dodajemy mąkę, proszek, mleko i margarynę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki( ja miałam żółte) i mieszamy pomału. Gotowe ciasto wylewamy na blachę i pieczemy godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 04.07.2012 12:15
ciekawa
EWI 06.05.2012 14:13
fajny
Patrycja35 06.05.2012 13:43
ciekawy przepis musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak