Sposób przygotowania

Skrzydełka zalać zimną wodą i ugotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
Wywar odcedzić i dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę, jarzynkę i utartą lub drobno pokrojoną marchewkę.
W trakcie gotowania zupy dodać pokrojoną kapustę pekińską, a gdy zmięknie - dodać pomidory.
Gotową zupę doprawić posiekanym koperkiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem.
Podawać z kleksem śmietany.
Można również dodać mięso obrane ze skrzydełek.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie taki mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    kapuśniak znakomicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !