Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
kapusta pekińska 1 średnia
ziemniaki 1/2 kg
marchewka 2-3 szt.
pomidory konserwowe krojone 1 puszka
koper
pieprz
czosnek 2 ząbki
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty pekińskiej z pomidorami

Skrzydełka zalać zimną wodą i ugotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
Wywar odcedzić i dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę, jarzynkę i utartą lub drobno pokrojoną marchewkę.
W trakcie gotowania zupy dodać pokrojoną kapustę pekińską, a gdy zmięknie - dodać pomidory.
Gotową zupę doprawić posiekanym koperkiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem.
Podawać z kleksem śmietany.
Można również dodać mięso obrane ze skrzydełek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 11.06.2015 23:26
kapuśniak znakomicie wygląda
olkaaa 12.05.2014 07:36
fajny pomysł
Marta1986 24.08.2012 09:50
ekstra
agnieszka214 21.05.2012 07:17
lubie taki mniam
Habibi 06.05.2012 13:20
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak