Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Jabłkowa galretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
mus jabłkowy 2 słiok
galaretka agrestowa 2 szt
śmietana kremówka 0,5 litr
posypka czekoladowa do smaku
galaretka cytrynowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Jabłkowa galretka

Pieczemy biszkopt. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tęzec stopniowo dodajemy ją do musu jabłkowe cały czas mieszając mikserem. Biszkopt przekrawamy na pół, przekładamy musem. Ubijamy śmietane z galaretką, wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy posypką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 06.05.2012 13:44
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak