Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser owocowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nekarynek 4-5
białych bezów kilka
listków mięty kilka
arbuz 1 szklanka
jogurt morelowy 4-6 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy

Miąższ arbuza powinien być oczywiście oczyszczony z pestek i dobrze schłodzony. Nektarynki trzeba dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Na środku talerzyków układamy górki kawałków arbuza, obkładamy je plasterkami nektarynki. Arbuza polewamy jogurtem i posypujemy rozkruszonymi bezami. Ozdabiamy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.03.2011 11:03
Jolu, teraz się częstuj a jak będą świeże owoce to zrobisz sobie sama :-)
Jolanta40 09.03.2011 21:28
ja chcę taki deser :))
SmacznaPyza 01.12.2010 09:50
niestety letni :-( nie ma teraz arbuzów...
Aleksandra45 01.12.2010 09:45
pyszny deserek
ewelina/bunia 06.11.2010 20:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak