Sposób przygotowania

Na patelni z rozpuszczona margaryną podsmażamy udka kurczaka z obu stron na rumiano. w połowie smażenia dodajemy pokrojona drobno cebulę. Pod koniec posypujemy mąką i podsmażamy tak by mąka się przyrumieniła lekko.
Wlewamy przegotowanej wody tyle, aby powstała zawiesista konsystencja sosu. Całość "gotujemy" ok 10 minut, pod koniec wsypując posiekana zieleninę i przyprawy.

Taki sos i przyrządzone w nim mięso nadaje się bardzo dobrze do polania ziemniaków, jak i makaronu czy kasz.

Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajny ten sosik;))
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    swietny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !