Sposób przygotowania

Śledzie moczymy przez kilka godzin w mleku.
cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie , dodajemy przyprawy i sok pomidorowy, dusimy, aż sok odparuje a cebula będzie miękka, zamiast soku może być koncentrat pomidorowy, a jeszcze lepszy efekt dają pomidory z puszki.
Przyprawę gyros dodajemy na końcu!
Studzimy powstały sos, w tym czasie odcedzamy śledzie i kroimy w swój ulubiony sposób, zalewamy sosem i odstawiamy do przegryzienia. najlepiej zapomnieć o nich na kilka dni
Pycha!!!!

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    takich nie robiłam choć uwielbiam śledzie i robię często
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Warto próbować nowe smaki, śledzie tak zrobione są przepyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !