Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
sok pomidorowy 1 szklanka
cebula 2 sztuki
pieprz ziarnisty 5 sztuk
ziele 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
przyprawa gyros 1 łyżka
oce
oliwa 1/2 szklanki
matijasy 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie gyros

Śledzie moczymy przez kilka godzin w mleku.
cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie , dodajemy przyprawy i sok pomidorowy, dusimy, aż sok odparuje a cebula będzie miękka, zamiast soku może być koncentrat pomidorowy, a jeszcze lepszy efekt dają pomidory z puszki.
Przyprawę gyros dodajemy na końcu!
Studzimy powstały sos, w tym czasie odcedzamy śledzie i kroimy w swój ulubiony sposób, zalewamy sosem i odstawiamy do przegryzienia. najlepiej zapomnieć o nich na kilka dni
Pycha!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 01.09.2012 08:19
Warto próbować nowe smaki, śledzie tak zrobione są przepyszne!
Wiesława1 28.08.2012 09:33
takich nie robiłam choć uwielbiam śledzie i robię często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak