Sposób przygotowania

Wędzonkę gotujemy około 20 minut, a w tym czasie obieramy warzywa, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,
kapustę kroimy, a fasolę odcedzamy.
Do wędzonki dodajemy przyprawy, czyli ziele, pieprz i liść laurowy, a następnie starte warzywa i kapustę pekińską pokrojoną drobno, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy fasolę z puszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zagęszczamy mąką lub barszczem z torebki, jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny smak.
Aby barszcz miał ładny kolor, wrzucamy obrany surowy burak i odstawiamy na kwadrans.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny i szybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny i szybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny i szybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    robię zupełnie inaczej i bez pora i kapusty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !