Sposób przygotowania

Do szerokiego garnka lub rondla wsypujemy cukier. Cały czas mieszamy do czasu powstania karmelu. Rozpuszczony cukier należy szybko zalać śmietaną kremówką i cały czas mieszać, nie dopuszczając do przywarcia. W między czasie wycisnąć sok z pomarańczy i wlać do garnka. Wymieszać, po czym doprowadzić do wrzenia. Gdy napój ostygnie, dopiero należy wlać wódkę, zamieszać i przelać do ozdobnych butelek. Przechowywać w cieniu i chłodzie. Likier w butelce będzie się rozwarstwiał więc przed spożyciem należy do wstrząsnąć.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajny przepis :) lubie likiery
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale strasznie to gęste i słodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajny likier, tylko taki robić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    nie tylko babski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !