Sposób przygotowania

Dojrzałe dorodne owoce truskawek myjemy, obieramy z szypułek . Odcedzamy z wody. Do szerokiego garnka wrzucamy gotowe truskawki, przysypujemy dokładnie cukrem, muszą odstać około 2 godzinki zalewamy gorącą wodą na tyle by całkowicie je przykryć. Całość gotujemy około dziesięciu minut. Tak powstały mus truskawkowy przecedzamy przez sito żeby został sam sok który słodzimy i przelewamy do czystych słoików. Taki sok możemy rozcieńczać z gotowaną wodą i pić .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    brzmi ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Co roku w sezonie go robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !