Sposób przygotowania

Makaron razowy gotujemy w lekko osolonej wodzie al-dente. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę, kukurydzę, ogórki i pieczarki odcedzamy z zalewy. Ogórki w talarki, pieczarki tylko na pół, paprykę w paseczki. Majonez i jogurt naturalny łączymy ze szczyptą soli, pieprzu i przyprawą tzatzik mieszając dokładnie. Na spód naczynia żaroodpornego kładziemy masło, następnie wykładamy makaron a na niego paprykę i cebulę. Polewamy 1/3przygotowanego sosu. Następnie wykładamy ogórki posypując kukurydzą i polewając odrobiną sosu. Potem na przemian wykładamy pieczarki i pomidorki polewając pozostałą ilością sosu. Ścieramy ser żółty na tarce jarzynówce i posypujemy całość. Wkładamy do piekarnika na około 45min w temperaturze 170stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    uwielbiam zapiekanki z makaronem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię zapiekanki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !