Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 3-4 pętka
chleb 3-4 kromki
czosnek 2 ząbki
musztarda 3-4 łyżeczki
pieprz
zioła świeże
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grilla

Na grillu upiec na rumiano ponacicaną kiełbasę oraz kromeczki chleba.
Przygotować miseczki - do każdej wcisnąć pół ząbka czosnku, dodać po łyżeczce musztardy, nieco jarzynki w proszku, troszkę pieprzu.
Upieczoną kiełbasę pokroić w plasterki i rozłożyć do miseczek.
Do każdej porcji dodać połamaną na kawałeczki kromkę grillowanego chleba.
Wszystko posypać świeżymi ziołami, skropić ulubioną oliwą i zalać gorącą wodą.
Dokładnie wymieszać i odczekać chwilkę, aż chleb namoknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.05.2013 18:35
To taka moja wariacja na temat śląskiej wodzionki :)
Betka 12.08.2012 00:31
super !;)
Fiffi 07.08.2012 22:57
no no bardzo odważnie, ale ciekawie
Kikiriki 06.05.2012 15:56
fajna ta zupa
Habibi 06.05.2012 08:20
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak