Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z dzikiego ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
ogórek zielony 1 szt
korniszony 3 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
olej roślinny
sól
paluszki krabowe 5 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z dzikiego ryżu

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . W lekko osolonej wodzie 30 min. Odcedzamy i studzimy . Pomidora obieramy z skórki i drobno siekamy odcedzamy z soku. Ogórki kroimy w małą kosteczkę . Cebulę białą siekamy . Składniki łączymy z ryżem . Mieszamy ,dodajemy pokrojone w plasterki paluszki krabowe. Doprawiamy olejem ,sola i pieprzem . Dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 16.06.2012 11:21
smaczna
agunesu 06.05.2012 10:22
Wyglada przepieknie, smakuje pewnie równie dobrze :)
Agnieszka116 06.05.2012 08:46
Pycha!
iwa643 06.05.2012 07:26
Polecam smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak