Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki tłuczemy (nadają się też do tego ziemniaczki z „wczorajszego” obiadu). Na rozgrzane masło wrzucamy poszatkowany szczypiorek. Po chwili dodajemy ziemniaczki i kawałki pieczeni (pieczeń lub inaczej przyrządzone wieprzowe mięso też może być z wczorajszego obiadu). Smażymy do momentu zarumienienia ziemniaczków. Wtedy wbijamy jajka i solimy do smaku. Mieszamy i trzymamy kilka minut na ogniu, aby białko jajka się ścięło. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dobre są podsmażone ziemniaki ugotowane wcześniej w mundurkach :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Brawo za ekonomiczne podejście do gotowania :) Uwielbiam smażone ziemniaki z jajeczkiem :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ziemniaczki
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Proste a jakie smaczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !