Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1,5 kg
masło lub margaryna 5 dag
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
smietana 18% 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki do obiadu

buraki gotujemy,następnie ostudzone obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.do garnka wlewamy ok 0,5 szklanki wody zagotowujemy,dodajemy masło liść laurowy,ziele angielskie następnie starte buraczki zagęszczamy je mąką rozrobioną ze śmietaną i odrobiną wody. doprawiamy do smaku cukrem i kwaskiem cytrynowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 18:51
bardzo smaczne
mewilla 28.07.2012 13:31
uwielbiam
Amellia 25.05.2012 09:19
mniam
EWI 16.05.2012 09:52
pychota
jolanta19 09.05.2012 19:01
uwielbiam
parysek10 06.05.2012 13:27
świetne
Andysz 06.05.2012 06:55
rewelacja;)
Betka 06.05.2012 06:40
mmmm uwielbiam buraczki szczególnie z kotletem mielonym;)
Karolinka111 05.05.2012 23:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak