Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos mięsny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
mąka pszenna 3 łyżki
smalec 2 łyż
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos mięsny

Nastawić w garnku wodę, dodać pokrojoną w koteczkę cebulę,kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy.Mięso umyć i pokroić w kostkę,następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy.Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy mąkę i nadal smażymy do momentu aż mąka się zrumieni na brązowo,następnie mięso z zasmażką dodajemy do naszego gotującego się wywaru,jeszcze przez chwilkę gotujemy na wolnym ogniu mieszając.doprawiamy do smaku i dodajemy zieleninę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.10.2012 12:43
dobry
Justyna24 04.06.2012 19:51
super
mewilla 22.05.2012 09:04
pycha
Amellia 17.05.2012 09:15
pycha!!!
EWI 17.05.2012 09:08
mniam
Andysz 06.05.2012 06:56
mniammmmm:>
Betka 06.05.2012 06:41
rewelacja!;D
Karolinka111 05.05.2012 23:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak