Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
mąka 5 łyżek
cebula 2
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusie

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie gnieciemy je i dodajemy mąkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor na oleju. Dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy ziemniaki pieprzem i jeśli nie są słone to i solą. Następnie rozgrzewamy olej na patelni a z farszu ziemniaczanego tworzymy okrągłe placuszki podobne do kotletów mielonych. Smażymy je z obu stron tak by się zarumieniły. Bardzo dobrze smakują z zimną maślanką naturalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 27.03.2013 13:43
rewelacja!!!
Kikiriki 22.08.2012 22:42
fajne
[email protected] 22.08.2012 17:34
smaczne
Kas2 06.08.2012 18:11
nie słyszałam o takiej wersji podania ziemniaków, ale zapowiada się smacznie
[email protected] 02.08.2012 17:31
lubie ziemniaki
Rafał10 24.05.2012 08:55
Lubię takie ziemniaczki :)
Betka 06.05.2012 06:43
podoba mi się:)
EWI 05.05.2012 21:31
super
zdzichu 05.05.2012 21:17
super
zdzichu 05.05.2012 21:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak