Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie gnieciemy je i dodajemy mąkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor na oleju. Dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy ziemniaki pieprzem i jeśli nie są słone to i solą. Następnie rozgrzewamy olej na patelni a z farszu ziemniaczanego tworzymy okrągłe placuszki podobne do kotletów mielonych. Smażymy je z obu stron tak by się zarumieniły. Bardzo dobrze smakują z zimną maślanką naturalną.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Lubię takie ziemniaczki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    lubie ziemniaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    nie słyszałam o takiej wersji podania ziemniaków, ale zapowiada się smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelacja!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !