Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalać wrzątkiem i moczymy przez noc. Następnie kroimy w małą kosteczkę i w tej samej wodzie gotujemy. Wrzucamy liść, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodajemy wywar lub bulion, ja użyłam rosół z kury, który miałam zamrożony. Cebulkę należy pokroić w małą kosteczkę, zeszklić na łyżce oleju i dodać do gotującego się wywaru. Dla lepszego aromatu i smaku dodałam kostkę grzybową. Zaprawiamy mąkę rozmieszaną z małą ilością wody, sos zagotować i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Smacznie wygląda !:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    fajny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    sobry sosik
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    zapewne smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha, lubię taki sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !