Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatna kremówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 20 dkg
mąka ziemniaczana 20 dkg
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
Krem:
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy
herbata 3/4 szklanki
rum 1 kieliszek
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 1 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: delikatna kremówka

Jajka z cukrem ubijamy na parze i schładzamy,następnie dodajemy mąkę kakao,proszek do pieczenia i oliwę lub olej i lekko mieszamy.Wkładamy ciasto do blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.Po wystudzeniu kroimy na dwie równej grubości placki.Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy serek i namoczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę i szybko mieszamy i wykładamy na nasączony herbatą i rumem biszkopt i przykrywamy drugim plackiem również lekko nasączonym.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.02.2015 20:08
po prostu palce lizać
Iwusia 29.04.2014 21:55
podoba mi się ten przepis
erym 02.04.2014 08:26
przestan z tymi slodkosciami, bo zaraz zaczne oblizywac ekran ;)
Pola5 01.08.2012 22:51
to musi być pyszne :-) uwielbiam kremówki
dorotka0000025 04.07.2012 15:24
super ciacho
Andysz 14.05.2012 21:11
mniam mniam;)
MAR3STA 10.05.2012 15:49
super
Anna152 08.05.2012 09:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak