Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubijamy na parze i schładzamy,następnie dodajemy mąkę kakao,proszek do pieczenia i oliwę lub olej i lekko mieszamy.Wkładamy ciasto do blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.Po wystudzeniu kroimy na dwie równej grubości placki.Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy serek i namoczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę i szybko mieszamy i wykładamy na nasączony herbatą i rumem biszkopt i przykrywamy drugim plackiem również lekko nasączonym.Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    to musi być pyszne :-) uwielbiam kremówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    przestan z tymi slodkosciami, bo zaraz zaczne oblizywac ekran ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    po prostu palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !