Sposób przygotowania

Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika na 150 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut - do uzyskania lekko złocistego koloru. Po wyciągnięciu blachy z piekarnika odczekujemy ok. 5 minut, aż masa lekko ostygnie (gorąca jest zbyt lepka). Masę łamiemy na kawałki, albo kroimy nożem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    ekspresowa przegryzka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !