Sposób przygotowania

Na patelenkę włożyć sos ( tłuszcz ) z pieczenia mięsa .Rozgrzać .Wsypać mąkę .Zamieszać .Włożyć rozdrobnione mięso i pieczarki .Wlać wywar grzybowy z grzybami .Dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić maggi lub sosem sojowym , pieprzem , mieloną papryka .
Jeśli ktoś chce może dodać śmietany .

Gorąco namawiam wszystkich by mrozili sobie takie ,, smakowe „ porcyjki przy okazji pieczenia mięs , smażenia pieczarek, gotowania grzybów .Wystarczy przy okazji robienia innych dań odłożyć odrobinę i zamrozić – a potem ma się bazę do dosmaczania różnych potraw.
Sos oczywiście można modyfikować .Jak nie mamy wywaru grzybowego – dać więcej pieczarek, dodać podsmażona cebulkę itp.

To jest porcja sosu na 2 osoby .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Pyszny sosik do mięsa można ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !