Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
cebula 1/4 sztuki
ser feta 3 czubate łyżeczki
ketchup 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
pomidory suszone z czosnkiem 1 łyżeczka
pieczarki marynowane 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki przekroić na 4 części każdą, cebulę pokroić w kostkę, ser feta rozkruszyć. Rukolę wymieszać z pieczarkami, cebulą i serem feta. Ocet wymieszać z olejem, cukrem, ketchupem i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser feta jest dość słony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.12.2012 22:38
Bardzo smakowicie wygląda ta sałatka.
jerry1 12.09.2012 15:57
smaczna
Andysz 10.05.2012 21:32
mniam mniam;)
GOSIA18 06.05.2012 12:17
apetyczna
ziutula
ziutula 06.05.2012 07:27
do zjedzenia z tostami jak dla mnie...
anemon 05.05.2012 20:10
Bardzo apetyczna sałatka.
Kikiriki 05.05.2012 19:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak