Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie lody miętowo- cytrynowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jaj 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
cytryna 1 sztuka
krople miętowe 1/2-1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie lody miętowo- cytrynowe

Kroki postępowania

1
Białka jaj ubić na sztywną pianę.
Krok 1 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto
2
Stopniowo dosypywać cukier puder i dolewać sok wyciśnięty z całej cytryny. Ubijać dalej, aż masa będzie gęsta i błyszcząca.
Krok 2 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto
3
Wlać krople miętowe (ilość zależy od upodobań) i wymieszać.
Krok 3 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto
4
Całość przełożyć do maszynki do robienia lodów.
Krok 4 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto
5
Mieszać w maszynce pół godziny.
Krok 5 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto
6
Ubitą masę lodową włożyć do zamrażalnika. Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, rozłożyć do pucharków.
Krok 6 - Lekkie lody miętowo- cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.06.2013 11:17
takich jeszcze nie robilam, super!
Sroczka 25.11.2012 22:47
Jestem ciekawa smaku tych lodów, bo zapowiadają się bardzo smakowicie.
Marlena/Kinia 17.05.2012 17:13
pyszności
halina55 05.05.2012 18:15
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak