Sposób przygotowania

Suche składniki łączymy w jednej misce, mokre w drugiej.

Następnie łączymy je ze sobą i dokładnie mieszamy łyżką .

Formę do muffinek smarujemy olejem i posypujemy delikatnie mąką .

Przelewamy gotowe ciasto do 2/3 wysokości.

Rabarbar kroimy na 2 cm kawałki i wrzucamy na wierzch surowego ciasta.

Wkładamy pomiedzy niego żurawinę.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut w temp 170 stopni C.

Wychodzi 12 muffinek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne i smaczne :) ja już swój rabarbar wykosiłam na działce, ale muszę jeszcze kupić bo wszędzie pełno z nim smakołyków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie sie prezentują...
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muffinki w każdej postaci ubóstwiam :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie wyszły
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jakie smakowitości! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja też bym jeszcze chętnie zjadła rabarbaru:) o muffinkach już nie wspomnę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    małe pyszne cudeńka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rabarbar smak dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    kuszace te muffinki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smakowite jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !