Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tani torcik orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 6 sztuk
cukier 15 dkg
orzechy 18 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
masa
masło 20 dkg
cukier 10 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
kawa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tani torcik orzechowy

Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać zmielone orzechy i tartą bułkę oraz cukier waniliowy. Dobrze wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, lekko wymieszać z utartą masą. Podzielić ciasto na 2 równe części i upiec w wysmarowanej bułką tartą tortownicy 2 placki. Wystudzić. Masa: Masło utrzeć z cukrem, powoli dodawać po 1 żółtku i 1 łyżce kawy. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć placki, resztę masy rozsmarować na brzegach i wierzchu tortu. Udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.07.2013 13:22
Lubię takie torciki.
Rybciia 12.04.2013 14:08
mi smakuje :-)
caralajna 27.02.2013 18:24
fajny torcik
Krystyna32 14.07.2012 08:21
fajny
mirosława4 10.07.2012 20:50
super
ankaryba 08.06.2012 09:25
tani i smaczny :-)
monika1968 17.05.2012 19:33
Ciekawe
mela25 14.05.2012 07:07
smakowite
MAR3STA 10.05.2012 15:51
pyszny
IKrakowianka 09.05.2012 22:17
to coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak