Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suróweczka w miseczkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
śliwki suszone 8
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
orzechy włoskie 4 łyżki
chleb tostowy 3 kromki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Suróweczka w miseczkach

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Śliwki kroimy w paseczki, a orzechy włoskie kroimy nożem na mniejsze kawałki.

Marchewkę łaczymy z bakaliami,dolewamy olej.

Słodzimy do smaku.

Chłodzimy w lodówce 30 minut by smaki sie ze sobą połączyły.

Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Wkładamy ciepły do filiżanek lekko dociskając do jej dna.

Studzimy około 10 minut by nabrał kształt miseczki.

Gotową suróweczke nakładamy do chlebowych miseczek i podajemy na stół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.08.2013 13:49
ciekawie podane
caralajna 30.03.2013 08:35
sprytnie wykonane :)
Wacław 09.09.2012 11:12
smaczna ta suróweczka
Mariposas 25.08.2012 22:59
fajny pomysł
ElizaT 24.08.2012 11:26
extra
adelajda 22.08.2012 17:36
rewelacyjnie podane !
rjustysia 25.07.2012 11:09
Bardzo podoba mi się sposób podania :)
ben-ka 11.06.2012 00:27
ślicznie to wygląda:)
tomosatomos 10.06.2012 10:31
bardzo dobre
Magdalena1110 19.05.2012 19:13
wygląda wyśmienicie
barbara11561 06.05.2012 13:29
masz świetne i praktyczne pomysły Iza:)
misia53 06.05.2012 11:10
suróweczka niecodzienna....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak