Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Śliwki kroimy w paseczki, a orzechy włoskie kroimy nożem na mniejsze kawałki.

Marchewkę łaczymy z bakaliami,dolewamy olej.

Słodzimy do smaku.

Chłodzimy w lodówce 30 minut by smaki sie ze sobą połączyły.

Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Wkładamy ciepły do filiżanek lekko dociskając do jej dna.

Studzimy około 10 minut by nabrał kształt miseczki.

Gotową suróweczke nakładamy do chlebowych miseczek i podajemy na stół.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    suróweczka niecodzienna....
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    masz świetne i praktyczne pomysły Iza:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wygląda wyśmienicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ślicznie to wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo podoba mi się sposób podania :)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rewelacyjnie podane !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna ta suróweczka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    sprytnie wykonane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !