Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w półplasterki, baleron w kosteczkę.
Wędliny wrzucić do garnka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jarzynkę - ugotować do miękkości z dodatkiem lubczyku i ziaren selera.
Szczaw umyć, osączyć, wrzucić do blendera, zalać niewielką ilością wywaru z zupy i zmiksować na mus - dodać do garnka z ziemniakami i wywarem.
Doprawić czosnkiem granulowanym, posiekanym koperkiem, cukrem i pieprzem.
Na talerzu połączyć ze śmietaną.
Podawać z jajkami na twardo.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra zupa
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)</b>
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię szczawiową:)
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    brzmi apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    bardzo taka lubimy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !