Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na białej kiełbasie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała parzona 500 g
baleron kilka plasterków
ziemniaki 1 kg
szczaw
cukier do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz
lubczyk
ziarno selera
śmietana
koperek
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na białej kiełbasie

Kiełbasę pokroić w półplasterki, baleron w kosteczkę.
Wędliny wrzucić do garnka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jarzynkę - ugotować do miękkości z dodatkiem lubczyku i ziaren selera.
Szczaw umyć, osączyć, wrzucić do blendera, zalać niewielką ilością wywaru z zupy i zmiksować na mus - dodać do garnka z ziemniakami i wywarem.
Doprawić czosnkiem granulowanym, posiekanym koperkiem, cukrem i pieprzem.
Na talerzu połączyć ze śmietaną.
Podawać z jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.05.2012 11:08
ciekawa zupka
gosia561 24.05.2012 11:08
ciekawa zupka
jola1508 22.05.2012 08:24
bardzo taka lubimy
Renata22 09.05.2012 15:54
brzmi apetycznie
eeee 08.05.2012 10:53
pychota
Betka 06.05.2012 21:24
lubię szczawiową:)
reniatka 06.05.2012 17:39
mniam
Habibi 06.05.2012 08:19
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)
halina17 05.05.2012 19:53
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak