Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód gryczany 2/3 szklanki
ocet balsamiczny 5 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla

Kroki postępowania

1
Żeberka marynowałam dzień przed grillem, tak jak całe mięsko zresztą. Miód w płynnej postaci (podgrzałam w mikrofali) połączyłam ze szczyptą soli, balsamico i roztartym w moździerzu rozmarynem. Taką mieszanką natarłam porcje żeberek i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 1 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla foto
2
Grillowaliśmy żeberka na aluminiowych tackach, aż ładnie zbrązowiały. Co jakiś czas smarowaliśmy je marynatą.
Krok 2 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla foto
3
Świetne z grillowaną cukinią, sałatką ziemniaczaną, sałatą. Polecam bo są naprawdę pyszne :)
Krok 3 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.07.2013 14:13
bardzo lubię takie
bgs1984 12.05.2012 17:46
mniam
marzenciak1985 12.05.2012 17:43
mniam
Cukiereczek13 05.05.2012 16:05
ale pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak